De Gooi- en Eemlander: SMS-taal 1000maal

Internet en SMS hebben een soort turbotaal in het leven geroepen. Omdat het tikken van lange zinnen bij chatten en zeker bij SMS vervelend is zijn er tal van afkortingen ontstaan. Populaire afkortingen voor bijvoorbeeld kusje (X) kent iedereen wel, maar dat SEX betekent: Software Exchange (programma’s uitwisselen) zal niet iedereen weten en zo komen de misverstanden in de wereld. Met name de driftig chattende tieners zijn uiteraard zeer bedreven in sms-/internettaal en als oudere val je al snel door de mand als je probeert mee te doen. In het mini-boekje ‘SMS taal 1000 maal’ van Louis Hilgers zijn deze afkortingen (Nederlands en Engels) terug te vinden. Ook zijn de bekende emoticons of emotes opgenomen: ;-) voor een knipogend gezichtje is bekend, maar =):-) voor Abraham Lincoln zal niet iedereen weten. Het boekje is erg handig voor chatters en SMSers

Reacties zijn uitgeschakeld.